На кордоні України з Росією обстановка залишається вкрай складною та напруженою, члени незаконних збройних формувань обстрілюють позиції сил АТО і прикордонних підрозділів, за добу серед прикордонників є загиблі та поранені.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, у пункті пропуску «Мілове» Луганського загону, з метою ознайомлення з ситуацією на кордоні, працювало троє представників ОБСЄ, після того як представники місії вибули з цього пункту пропуску, з 03.30 до 03.40 8 серпня чотирма пострілами з гранатомета було обстріляно адміністративний будинок відділу прикордонної служби «Мілове» Луганського загону.

Крім цього, за даними прикордонного відомства, в ході подальшого несення служби прикордонники цього підрозділу підірвалися на фугасі

«Також о 10.00 7 серпня в Донецькій області була обстріляна колона прикордонників та підрозділів 79-й оамбр, які здійснювали марш. Серед особового складу є вбиті і поранені», - зазначили в прикордонному відомстві, проте не назвали кількості.

Разом із тим, о 12.47 7 серпня під час несення служби на кордоні за декілька сотень метрів від пункту пропуску «Успенка» (Донецька обл.) на фугасі підірвалися два автомобілі Держприкордонслужби України. Внаслідок підриву є поранені прикордонники.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом