Співробітники лінійного відділу на станції Харків-Пасажирський у приміщенні вокзалу затримали трьох чоловіків, що незаконно зберігали вибухівку і холодну зброю, повідомляє СЗГ УМВС на Південній залізниці.

У 23-річного харків'янина правоохоронці під час особистого огляду виявили та вилучили предмет кустарного виробництва типу «вибуховий пакет». Чоловік пояснив, що знайшов вибухівку у м. Харкові й пізніше планував здати її до правоохоронних органів, але чомусь досі не здав.

Також у двох його приятелів, мешканців Харкова, 1984 і 1979 рр. народження, транспортні міліціонери вилучили ножі. Громадяни пояснили, що холодну зброю вони зберігали для власних потреб. Наразі речові докази направлені на експертизу.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч.1 та ч. 2 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років. Досудове слідство триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом