Українське законодавство стало схожим на сомалійське. Таку думку в коментарі Forum'у висловила правознавець, адвокат, громадський діяч Тетяна Монтян.

«В Україні немає жодної влади, яка могла б відреагувати на цю ситуацію (захоплення й утримування журналістів телеканалу «112» батальйоном «Кривбас» - Ред.). Держави у нас також немає, тому кожен реагує по-своєму. І ті, у кого є хоч трошки мозку, не захоплюватимуть журналіста в зоні АТО», - сказала Монтян.

При цьому адвокат зазначила: вже з'ясовано, що інформація про дії батальйону «Кривбас» не відповідає дійсності.

«Уже все з'ясовано і зізналися. Батальйони ці розповідали, що журналістів затримали помилково. Чому нам не вірити представникам батальйонів?», - ставить риторичне запитання вона.

На уточнююче запитання, якщо говорити про правову відповідальність за такі дії, то чи має проводитися розслідування, Монтян відповіла: «Це в державі, де є хоч якась законна влада, має проводитися розслідування. У нашому Сомалі ніяких законів немає. Буква закону була вбита».

Нагадаємо, що журналіст телеканалу «112» Роман Гнатюк заявив, що перебував на території батальйону «Кривбас» у той час, поки його вважали викраденим терористами. Креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький написав у себе на facebook з цього приводу таке:

«Міліція цілий ранок повідомляла про те, що журналістів у полон взяли «терористи» і викинули з машини в Дніпропетровській області. Триває слідство... Ви знаєте, кого Дніпропетровська міліція називає «терористами»? Батальйон «Кривбас» та АТО. Трьох журналістів, як повідомлялося раніше свідками - затримали на блокпосту сили АТО. Всі офіційні особи МВС, АТО, СБУ, РНБО, Нацгвардії цинічно по ТБ й усно 5 днів брехали про те, що вони нічого не знають про долю журналістів і за білінгом телефонних дзвінків журналісти перебувають у руках «покидьків-терористів». Як тепер відомо - це виявилися сили АТО» - пише Зубрицький.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63