Уряд веде непублічну бюджетну політику. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізуллін.

«Звичайно, було багато змін у бюджеті, перерозподілів. Такі речі треба обговорювати. Не сумніваюся, що в уряду були аргументи (урізати одні статті і додати кошти на інші - Ред.). Але це якраз проблема взагалі бюджетної політики в Україні. Вона не нова», - сказав він, додавши, що часом рішення приймаються без обговорення, непублічно або без обґрунтувань.

«Можливо, там є об'єктивні причини, чому потрібно було більше виділити на фінансування економічного управління (керівництво та управління у сфері економічного розвитку і торгівлі за яким збільшено фінансування на 13,532 млн. грн - Ред). Але просто уряд не пояснює свої рішення, чому це важливіше, ніж той же туберкульоз (санаторне лікування хворих на туберкульоз та дітей і підлітків з соматичними захворюваннями, за яким фінансування знижено на 19,197 млн. грн - Ред.). На жаль, уряд продовжує діяти непрозоро і непублічно», - резюмував він.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

93