Міліція затримала зловмисників, які намагалися силоміць потрапити в управління Служби безпеки України у Закарпатській області, при цьому в ході затримання було поранено з вогнепальної зброї працівника міліції, повідомили Forum'у у прес-службі управління Міністерства внутрішніх справ України в Закарпатській області.

За словами правоохоронців, чотирьох нападників затримали, серед них виявився один із керівників закарпатського «Правого сектору».

«Вчора, близько 22.40, за телефоном «102» надійшло повідомлення від чергового Служби безпеки України про те, що невідомі особи припаркували свій легковий автомобіль на тротуарі безпосередньо біля центрального входу в адмінбудівлю УСБУ області і силою намагаються зайти всередину... Прибувши за вказаною адресою, міліціонери побачили біля входу до адмінбудинку СБУ групу людей у камуфляжній формі у кількості 4-5 осіб. Працівники роти патрульної служби зробили їм усне попередження... На це невідомі відреагували обурено... При цьому один із чоловіків зробив постріли в напрямку екіпажу роти патрульної служби. Внаслідок цього один із міліціонерів отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального наскрізного поранення лівого стегна і кульового поранення внутрішньої поверхні правого стегна», - сказано в повідомленні.

Пораненого міліціонера госпіталізували і прооперували, повідомляють у відомстві. «Після доставлення правопорушників в Ужгородський міськвідділ міліції для з'ясування усіх обставин того, що сталося біля адмінбудівлі міськвідділу, «прийшло» близько восьми десятків чоловіків, які намагалися «звільнити» затриманих», - продовжують правоохоронці.

Правопорушників затримали, за словами міліціонерів, частину з них мобілізовано в підрозділи Збройних Сил України.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків), санкції якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років, а також за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство), санкції якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100