Організація Північноатлантичного договору (НАТО) прийняла рішення збільшити рівень підтримки і співпраці з Україною. Про це генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив у ході зустрічі в Києві з головою Верховної Ради України Олександром Турчиновим.

Расмуссен зазначив, що Альянс засуджує дії Російської Федерації, що призвели до порушення територіальної цілісності України і незаконної анексії Криму.

У цьому контексті він сказав, що наразі НАТО «припиняє співпрацю з Російською Федерацією, зміцнює колективну оборону для захисту всіх членів Альянсу, і прийняв рішення збільшити рівень підтримки та співпраці з Україною».

Расмуссен висловив сподівання, що саміт Україна-НАТО, який має відбутися у вересні, дозволить зробити нові конкретні кроки у налагодженні продуктивної співпраці двох сторін.

При цьому він зазначив, що «Україна потребує комплексних реформ, зокрема у військовій сфері, і Верховна Рада відіграє тут важливу роль».

Під час зустрічі йшлося також про необхідність активної участі України в довгострокових програмах вдосконалення військової сфери, участі у спільних навчаннях.

Як повідомляв ForUm, раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив про те, що Альянс має намір переглянути свою політику безпеки у зв'язку з ситуацією в Україні на саміті НАТО на початку вересня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29