У ході боїв за визволення населеного пункту Красногорівка (Донецька обл.) від членів незаконних збройних формувань військовослужбовці 51-ї окремої механізованої бригади батальйону територіальної оборони та інженерно-саперного підрозділу оперативного командування «Південь» вилучили цілий арсенал зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, згідно з повідомленням, військові виявили приміщення, переобладнані під склад для зберігання вибухових речовин. Боєприпаси призначалися для руйнування мостів, гребель, залізничних шляхів та інших об'єктів інфраструктури. Частина з них також були оснащені оболонками з уламками, такі види вибухівки здатні уражати людей на відстані до ста метрів і могли бути використані для організації терактів.

«Вилучені автомати калібру 7,62 АК-74, АКС-74, що, судячи з усього, брали участь у бойових діях. Також є АК-74 в мастилі, які були закладені в обладнаний сховок. Військові вилучили постріли до гранатометів РПГ-7 і 82-міліметровий гранатомет, який можна перевозити як у вантажівках, так і в автомобілях типу «УАЗ» або «Газель». Крім того, бійці вилучили гвинтівки СКС і чимало набоїв до стрілецької зброї. Все це буде передано на склади Збройних Сил України для утилізації», - цитує прес-служба оборонного відомства начальника служби ракетно-артилерійського озброєння оперативного командування «Південь».
 

Водночас на одній із автомобільних доріг у Волноваському районі в 50 метрах від блокпоста військовослужбовці зупинили підозрілий автомобіль «Деу Ланос». Водій легковика втік, а під час перевірки автомобіля було виявлено, що він замінований.
 

«Салон легковика був начинений вибухівкою: це амонал, в тротиловому еквіваленті - майже 130 кілограмів. Також в автомобілі були встановлені гранати на розтяжках. З метою забезпечення життя та здоров'я військовослужбовців і мирних жителів провели часткове розмінування. Вибухову речовину було вилучено, а автомобіль після цього - утилізовано», - розповів начальник управління.
 

Також військові вилучили малогабаритний ручний вогнемет, який був вилучений у членів незаконних збройних формувань під час ведення бойових дій. Зроблений він у Російській Федерації. Інформація про країну-виробника була витерта, однак відомості про номер та серію зброї збереглися, оскільки витерти їх неможливо.
 


Всю вибухівку терористів буде ліквідовано українськими саперами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом