Відбулися телефонні розмови президента Російської Федерації Володимира Путіна з президентом Білорусі Олександром Лукашенком та президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, повідомляє прес-служба Кремля.

«Обговорені різні аспекти інтеграційного співробітництва в рамках Євразійського економічного союзу, який формується, включаючи координацію дій у торговельно-економічній сфері в світлі прийнятих рішень про обмеження ввезення на російську територію окремих видів сільгосппродукції, сировини і продовольства з ЄС, США та низки інших країн», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що в ході обміну думками про розвиток кризової ситуації в Україні «наголошено на необхідності конструктивної спільної роботи в різних форматах з метою сприяння припиненню бойових дій та запуску реального внутрішньоукраїнського політичного діалогу».

Як повідомляв ForUm, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про повну або часткову заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Зокрема, під повну заборону підпадає постачання яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока і плодоовочевої продукції з Австралії, Канади, ЄС, США, Норвегії терміном на один рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43