Внаслідок масового артилерійського обстрілу в Донецьку близько 10.00 постраждала центральна частина міста, одна людина загинула, п'ятеро поранені.

Про це повідомляє офіційний сайт мера Донецька Олександра Лук'янченка.

Так, снаряди важких знарядь влучили в багатоповерхові будівлі на вулиці Рози Люксембург №№ 72, 75, 86. Також частково зруйнований магазин Купецький на вулиці Рози Люксембург, 86 а. Масштаби руйнувань та інформація про постраждалих наразі уточнюються.

Крім цього, у стоматологічному відділенні Центральної клінічної міської лікарні № 1 (Вишневського) пошкоджено скло. Внаслідок обстрілу загинув один чоловік, двоє отримали поранення. На місце виїхала бригада ДержНС України в Донецькій області.

Згідно з повідомленням, постраждало також тролейбусне депо № 1 комунального підприємства «Донміськелектроавтотранс» на вулиці Щорса, 76. Осколками снарядів пошкоджено близько 30 комунальних тролейбусів та автобусів великої місткості, а також вибито скло у гуртожитку, де мешкають працівники підприємства. Поранення отримав електромонтер, доставлений до медустанови.

Разом з тим, поранення різного ступеня тяжкості отримали два співробітники Зеленбуду, які скошували траву на проспекті Панфілова у момент обстрілу.

У прес-службі уточнили, що станом на 12.00 в Донецьку знову неспокійно. Мешканці повідомляють про звуки пострілів і вибухів практично у всіх районах міста, локалізацію яких зараз встановити важко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105