На п'яти полігонах у Приморському, Хабаровському і Забайкальському краях Росії почалися польові виходи зі сформованими миротворчими підрозділами Східного військового округу, повідомив начальник прес-служби округу полковник Олександр Гордєєв.

«Крім інтенсивної загальновійськової та вогневої підготовки, далекосхідних миротворців будуть навчати, як вирішувати спеціальні завдання щодо організації та функціонування блокпостів, блокування та знешкодження умовних екстремістських груп, організації гуманітарних коридорів, доставку і супровід гуманітарних вантажів, надання медичної допомоги пораненим і постраждалим»,— сказав Гордєєв.

Особливу увагу, за його словами, буде приділено навчанню правил і норм поведінки в зонах етнічних та інших конфліктів, спілкування з місцевим населенням, урокам іноземних мов, передає «ИТАР-ТАСС».

В миротворчих підрозділах СВО проходитимуть службу понад 1 тис. військовослужбовців за контрактом, на озброєнні підрозділів — близько 60 одиниць БМП, БТР і спеціальної техніки, понад 10 вертольотів МІ-8 АМТШ.

Як повідомляв ForUm, Москва має намір домагатися реалізації міжнародної гуманітарної місії на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом