Уряд РФ затвердив перелік зарубіжної продукції, на яку запроваджуються російські санкції, повідомив глава кабінету Дмитро Медведєв на сьогоднішньому засіданні.

Таким чином, виконано указ президента Росії Володимира Путіна від 6 серпня «Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою гарантування безпеки РФ».

Документ запроваджує на рік обмеження на ввезення у країну сільгосппродукції держав, які підтримали антиросійські санкції. В указі зазначається, що ці заходи прийняті «з метою захисту національних інтересів Російської Федерації», повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Путін доручив уряду визначити перелік видів сільгосппродукції, сировини і продовольства, що потрапляють під дію документа, а також конкретних дій, необхідних для його реалізації.

Медведєв підписав постанову уряду про повну заборону на постачання яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока та плодоовочевої продукції від країн Австралії, Канади, ЄС, США, Норвегії на один рік.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини та продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42