За фактами припинення діяльності низки найбільших туроператорів Росії порушено п'ять кримінальних справ, заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

«За результатами дослідчих перевірок головними слідчими управліннями СК по Москві і Санкт-Петербургу порушено п'ять кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство) за фактами незаконних фінансових операцій, проведених туристичними компаніями «Лабіринт», «Роза вітрів Світ», «Ідеал-тур», «Нева», і «Експо-тур», в результаті яких постраждали кілька десятків тисяч осіб», - сказав Маркін.

Крім того, додав він, розпочаті процесуальні перевірки у зв'язку з припиненням діяльності інших туроператорів.

Слідство вважає, що «власники названих компаній, знаючи про великі неоплачені рахунки перед своїми партнерами і не маючи можливості погасити борги за рахунок своїх коштів, продовжували збирати гроші з громадян, продаючи їм путівки і вводячи своїх клієнтів в оману щодо своїх намірів і реальних можливостей виконання зобов'язань щодо організації туристичних поїздок», передає «ИТАР-ТАСС».

«Практично діяльність названих туроператорів перетворилася на фінансову піраміду. І коли фірми-партнери відмовилися перевозити і приймати туристів, що купили путівки, туроператори...оголосили про призупинення і припинення своєї діяльності», - заявив Маркін.

В результаті, за його словами, десятки тисяч людей не змогли виїхати на відпочинок або вчасно повернутися.

Як повідомляв ForUm, російський туроператор «Інтаер» також оголосив про призупинення своєї діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33