Кабінет Міністрів пропонує змінити модель оподаткування заробітних плат шляхом зменшення ставки єдиного соціального внеску до 15 %. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Ми пропонуємо встановити фіксовану плату будь-кому, хто працює з мінімальною зарплатою, на рівні 41%. Все, що перевищує мінімальну заробітну плату, ми пропонуємо оподатковувати в розмірі не 41%, а 15 % - майже трикратне зменшення єдиного соціального внеску», - зазначив він.

Також, за словами Яценюка, Кабміном розроблена ще одна модель, за якої передбачено оподаткування мінімальної зарплати в розмірі 37%, але при цьому всі суми, вищі за мінімальну, будуть обкладатися податком у розмірі не 15%, а 19%.

«Таким чином, ми легалізуємо і детінізуємо заробітні плати, втричі зменшимо навантаження на фонд оплати праці. Але при цьому ті, хто отримує велику зарплату, платять податки і компенсують кошти для пенсій і соцвиплат», - підкреслив прем'єр-міністр.

Як повідомляв ForUm, Яценюк розраховує на прийняття Верховною Радою першого пакету економічних реформ у вересні 2014 року.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом