НАТО побоюється, що Росія може ввести війська в Україну під виглядом миротворчої або гуманітарної місії.

Про це заявила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску, повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на «Reuters».

«Ми не хочемо ворожити, що в Росії на думці, але ми бачимо, що вона реально робить - і це викликає серйозну стурбованість. Росія зосередила близько 20 тисяч екіпірованих солдатів біля східного кордону з Україною», - сказала вона.

За словами прес-секретаря НАТО, в альянсі стурбовані тим, що Москва може використовувати «гуманітарну або миротворчу місію як привід, щоб послати війська в Східну Україну».

Крім цього, в організації вважають, що нарощування російської військової присутності на кордоні «підриває спроби вирішити конфлікт дипломатичним шляхом».

У той же час, про збільшену загрозу прямого військового втручання Росії в Україну заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

«У нас є підстави підозрювати, - ми отримали таку інформацію в останні кілька годин, - що ризик прямого втручання вищий, ніж це було кілька днів тому», - заявив він у середу.

Як повідомляв ForUm, Росія запропонувала в Раді безпеки ООН відправити на схід України міжнародну гуманітарну місію з російською гуманітарною допомогою під егідою та в супроводі представників Міжнародного комітету Червоного хреста.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34