Всесвітня організація охорони здоров'я на надзвичайному засіданні 5 серпня обговорить ситуацію зі спалахом лихоманки Ебола в Західній Африці.

Зокрема, ВООЗ визначить, наскільки велика загроза поширення лихоманки по світу і прояснить заходи щодо запобігання поширенню смертельно небезпечного вірусу.
Кількість жертв спалаху лихоманки Ебола нині наближається до тисячі, понад півтори тисячі осіб наразі заражені вірусом. За даними ВООЗ, це найбільш смертоносний спалах лихоманки Ебола в історії.

Вірус спочатку з'явився в Гвінеї, потім розповсюдився на сусідні Сьєрра-Леоне та Ліберію, повідомляє «Эхо Москвы» з посиланням на «Deutsche Welle». Смертельний випадок стався в Нігерії. Далі розповсюдження вірусу вийшло за межі Західної Африки, вірус у тому числі підхопили двоє американців.

Світовий банк готовий надати 200 млн доларів на боротьбу з вірусом, на ті ж цілі Африканський банк розвитку має намір виділити додатково 60 млн євро.

Як повідомляв ForUm, у зв'язку з поширенням на території країн Західної Африки (Республіка Гвінея, Ліберія, Сьєрра-Леоне і Малі) інфекційного захворювання, сприсиненого вірусом Ебола, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідування цих країн до стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом