У Полтавській області з метою економії енергоносіїв розглядають варіант на місяць скоротити опалювальний сезон і продовжити зимові канікули в школах, повідомила прес-секретар голови Полтавської обласної державної адміністрації Юлія Билина.

За її інформацією, влада області розглядає варіант початку опалювального сезону з 1 листопада, а не з 15 жовтня, і його завершення з 1 квітня замість 15 квітня.

«Наразі розроблено чотири варіанти дії комунальних служб у нелегкий опалювальний період: максимальне утеплення будинків, модернізація систем опалення, зменшення подачі газу для сільського населення на обігрів, оскільки у багатьох населених пунктах є можливість застосування альтернативних видів палива - печі на дровах та інші види», - заявила Билина.

Крім того, за її словами, повітря в житлових приміщеннях в опалювальний період пропонують знизити з 18 до 16 градусів за Цельсієм. Також передбачається до двох місяців продовжити шкільні канікули в січні-лютому, підтримуючи у навчальних закладах мінімальну температуру, необхідну для функціонування опалювальної системи, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Билини, остаточний перелік заходів для економії керівництво області має затвердити найближчим часом.

Як повідомляв ForUm, мер Києва Віталій Кличко запевнив жителів столиці в тому, що без тепла і гарячої води в опалювальний сезон вони не залишаться.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом