Відключення подачі газу для більшості столичних ТЕЦ стало помилкою влади. Таку думку висловив співголова фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич.

«Тут є кілька моментів, по-перше, якщо громадяни будуть масово гріти воду на плиті, то витрачатиметься більше газу. Тут розрахунок простий - ККД розігріву води на плиті - близько 50%, на ТЕЦ - понад 80%», - зазначив він.

Другий важливий момент, за словами експерта, - це тарифи, які з 1 липня, за запевненням чиновників стали економічно обґрунтованими, повідомляє «Комсомольская правда в Украине».

«За другий квартал, згідно з розрахунками, «Київенерго» зможе отримати прибуток близько 100 млн грн. Але якщо компанію позбавити газу, то вона не може продавати киянам гарячу воду за ринковою ціною. У програші виявилися як кияни, так і постачальник гарячої води», - підсумував Марунич.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 липня НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежив газопостачання ТЕЦ №5 і №6 «Київенерго» для економії палива.

Станом на 4 серпня всі теплоджерела компанії «Київенерго» відключено від газопостачання.

Колишній міністр житлово-комунального господарства України Олексій Кучеренко заявив, що через бойлери у Києві вже почали «вилітати» електромережі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127