У Києві співробітники міліції затримали 35 так званих «майданівців», які з допомогою зброї захопили приміщення ресторану в центрі міста.

За інформацією прес-служби столичної прокуратури, напередодні, 4 серпня, 18 молодих людей, що назвалися «представниками самооборони Майдану», зі зброєю увірвалися в один із ресторанів на бульварі Шевченка з вимогою сплатити їм орендну плату за останні 6 місяців або звільнити приміщення.

«Коли працівники закладу їм відмовили, зловмисники захопили ресторан. Вони вигнали з приміщення персонал і змінили замки, забарикадувавшись усередині», - повідомили в наглядовому відомстві.

Близько 18:00, коли на місці події працювали правоохоронці, до зловмисників приїхали 17 радикально налаштованих осіб. Вони почали чинити опір правоохоронцям, тримаючи в руках дерев'яні і металеві палиці, ножі та інші підручні засоби для заподіяння тілесних ушкоджень.

«Внаслідок дій агресивних та озброєних молодих людей один із правоохоронців отримав травму», - зазначили в прокуратурі.

Всіх учасників конфлікту затримали, вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Відомості про скоєння кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 189 (вимагання) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Києва.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Віталій Ярема неодноразово звертався до співробітників київської міліції і КМДА з вимогою про вжиття невідкладних заходів для відновлення порядку в столиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом