Переселенці з Донецької та Луганської областей не хочуть шукати роботу на новому місці. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прямої лінії з читачами газети «Комсомольская правда в Украине» заявила міністр соціальної політики України Людмила Денисова.

«З 77 тис. осіб, які звернулися в органи управління соцзахисту, тільки 5 тис. осіб захотіли знайти роботу. З цих 5 тис. осіб - 800 працевлаштувалися, а іншим не підійшла запропонована робота», - сказала вона.

Денисова підкреслила, що в Україні створені нормальні умови для роботодавців, які, можливо, братимуть на роботу вимушених переселенців.

«Але, на жаль, переселенці не дуже хочуть працевлаштуватися. Вони або не бачать у цьому сенсу, і тут їх можна зрозуміти. Можливо, вони думають, що незабаром повернуться в те місто або район, де мешкали до війни», - припустила вона.

У той же час міністр пояснила, що наведені цифри були надані Державною службою зайнятості, тому цілком можливо, що переселенці шукають роботу самостійно, не вдаючись до допомоги держави.

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом