Сполучені Штати Америки вважають провокаційними масштабні навчання російської авіації поблизу кордону з Україною в умовах бойових дій на Донбасі. Про це заявила офіційний представник Державного департаменту США Джен Псакі на останньому брифінгу.

«Ми серйозно стурбовані планами Росії провести масштабні навчання авіації цього тижня в прикордонних з Україною районах. Такі навчання є провокаційними і лише служать посиленню напруженості», - сказала вона.

Представник Держдепу зазначила, що російська влада раніше неодноразово закликала до мирного вирішення конфлікту на Донбасі і має привести свої вчинки у відповідність з деклараціями, повідомляє «УНІАН».

Зокрема, за її словами, Росія має припинити постачати зброю, бойовиків і гроші на підтримку незаконних збройних формувань в Україні, а також забрати свої війська від українського кордону.

Псакі також сказала, що США мають у розпорядженні інформацію про плани російської влади передати НЗФ ще «більш потужні ракетні системи», але відмовилася надати більше деталей.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство оборони РФ проводить чергові навчання із залученням понад 100 бойових літаків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34