Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив про те, що Альянс має намір переглянути свою політику безпеки у зв'язку з ситуацією в Україні на саміті НАТО на початку вересня в Уельсі.

Про це йдеться в заяві Расмуссена за підсумками відвідування разом із прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном штаб-квартири об'єднаного командування операціями НАТО в Європі.

У своїй заяві Расмуссен наголосив, що нині світ перебуває у ключовій точці історії.

«Агресія Росії проти України і злочинний напад на літак MH 17 чітко продемонстрували, що конфлікт в одній частині Європи може мати трагічні наслідки для всього світу», - заявив Расмуссен. Він також зазначив, що НАТО вже вжило низку заходів для посилення колективної безпеки, і підкреслив, що нові заходи обговорюватимуться на саміті НАТО у вересні в Уельсі.

«Саміт стане поворотною точкою. Ми ухвалимо план дій для прискорення нашої готовності до того, що світ змінюється. Ми уважно вивчаємо, яких сил ми потребуємо, де вони повинні бути розміщені, як швидко вони повинні бути здатні реагувати, і як посилити їх», - сказав Расмуссен.

Він також зазначив, що НАТО переглядає свої оборонні плани, розробляє новий графік навчань і вивчає можливості посилення сил НАТО швидкого реагування, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Расмуссен підкреслив, що такі зусилля потребуватимуть додаткових інвестицій, і висловив переконання в тому, що на саміті союзники заявлять про свою готовність до таких вкладень.

Як повідомляв ForUm, НАТО заявило про намір проводити посилені військові навчання та розробляти нові оборонні плани.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом