Під українські санкції потраплять російські політики та діячі культури, які підтримали анексію Криму і право на введення російських військ в Україну. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на брифінгу в Києві.

Він повідомив, що український комітет із запровадження санкцій щодо Росії підготував до засідання Кабміну відповідні пропозиції з персональними прізвищами низки політиків і громадських діячів культури.

«Сьогодні відбулося друге засідання комітету про запровадження санкцій проти юридичних та фізичних осіб РФ, які підтримали анексію Криму і тероризм в Україні. На нараді підготовлені пропозиції на п'ятничне засідання Кабміну. Наші санкції мають бути не менш жорсткими, ніж ті, які запровадили країни Євросоюзу, США та Канади... Яке право ми маємо вимагати від Європи запровадження санкцій, якщо ми самі їх не запровадимо», - сказав Геращенко, повідомляє «УНІАН».

Він пояснив, що під санкції, якщо вони будуть затверджені, потраплять російські політики, зокрема, Ради Федерації, які підтримали анексію Криму і право на введення російських військ в Україну, також планується застосувати санкції у вигляді заборони на в'їзд на територію України стосовно російських діячів науки і мистецтва, які у березні цього року поставили свої підписи на підтримку анексії Криму.

За словами Геращенка, поки невідомо, як довго діятимуть ці санкції: рік, два, три, п'ять, оскільки остаточне рішення ще не прийнято.

Нагадаємо, раніше голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус заявив, що уряд України готується запровадити санкції проти компаній з російським капіталом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169