Дипломатичні канали залучені до вирішення питання повернення групи українських військових, які сьогодні потрапили під обстріл і були змушені відійти на територію Росії. Про це на брифінгу в Києві повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«З ними зв'язок є, через дипломатичні канали ведуться переговори, як їх повернути в Україну», - сказав Лисенко.

Відповідаючи на одне з уточнюючих запитань, він спростував інформацію про те, що нібито українські військові, серед яких є і прикордонники, попросили притулку в Росії.

Лисенко повідомив, що сьогодні о 4.30 проходила планова операція з розблокування українських військових у районі Червонопартизанська, повідомляє «УНІАН».

«Значна частина військовослужбовців успішно виконала завдання командування АТО, і вийшла в безпечне місце для відправлення у пункти відновлення боєздатності. Частина військовослужбовців вийшла на російську територію. Після їх повернення будуть з'ясовані усі обставини нічної події», - сказав Лисенко.

Як раніше повідомляв ForUm, 4 серпня група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади Збройних сил України була змушена відступити на територію Російської Федерації.

Раніше керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області Василь Малаєв заявив, що 438 українських військовослужбовців перейшли на територію Росії і звернулися до російських прикордонників з проханням надати притулок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29