Група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади Збройних сил України була змушена відступити на територію Російської Федерації. Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомив речник прес-центру антитерористичної операції на Донбасі Олексій Дмитрашківський.

«Українські військові 72-ї бригади перебували під залповим вогнем близько чотирьох годин. Вогонь вівся з установок БМ-21 «Град», танків, важкої артилерії та мінометів. У результаті було прийнято рішення йти на прорив до групи, яка йшла на допомогу», - сказав він.

За словами Дмитрашківського, в результаті прориву військовослужбовці 72-ї бригади розділилися на дві частини. «Одна частина підрозділу здійснила прорив, інша частина військовослужбовців прикривала своїх бойових побратимів, поки не скінчилися набої. Потім була пошкоджена військова техніка, яка перебувала на полі бою. Українські військовослужбовці змушені були відійти в район пункту пропуску РФ», - пояснив прес-офіцер антитерористичної операції.

Крім того, Дмитрашківський додав, що наразі військовослужбовці перебувають на території Росії. Їх кількість уточнюється.

Як раніше повідомляв ForUm, керівник прес-служби прикордонного управління ФСБ РФ по Ростовській області Василь Малаєв заявив, що 438 українських військовослужбовців перейшли на територію Росії і звернулися до російських прикордонників з проханням надати притулок.

 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40