Ізраїль оголосив у понеділок, 4 серпня, про семигодинне припинення вогню на більшій частині території сектора Гази, повідомляє Reuters.

За час перемир'я населенню анклаву буде доставлена гуманітарна допомога, а мирні жителі зможуть повернутися в свої будинки.

Режим припинення вогню не торкнеться міста Рафах на півдні сектора Гази. При цьому ізраїльські військові попередили, що в разі порушення режиму припинення вогню з боку ХАМАС операцію буде відновлено.

Нагадаємо, Ізраїль з 7 липня проводить операцію «Непорушна скеля», спрямовану проти угруповання ХАМАС, під контролем якого перебуває сектор Гази, пише «Lenta.ru».

До 17 липня ізраїльська армія здійснювала удари з повітря. Однак потім операція перейшла в сухопутну фазу для того, щоб знищити прориті палестинцями тунелі на кордоні з Єгиптом, якими в анклав постачається зброя. За час ведення бойових дій загинуло понад 1650 палестинців. З ізраїльського боку жертвами стали понад 60 осіб.

Остання домовленість про триденне припинення вогню була досягнута в ніч на 1 серпня. При цьому завершити на 72 години військові дії погодилися і ХАМАС, і Ізраїль. Однак незабаром перемир'я було порушене після полону ізраїльського солдата, який, як з'ясувалося пізніше, загинув.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42