Україна в липні 2014 року закачала в підземні сховища газу (ПСГ) близько 600 млн кубометрів газу.

Про це свідчать дані Асоціації європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), повідомляє «ИТАР-ТАСС».

За даними на 1 серпня запаси газу в українських сховищах становили 14,902 млрд кубометрів, а на початок липня в українських ПСГ було близько 14,3 млрд кубометрів газу. Станом на 1 серпня українські сховища заповнені на 46,64%.

За словами глави «Нафтогазу України» Андрія Коболєва, закачування газу йде за рахунок реверсного постачання і власного видобутку. До опалювального сезону Україна має закачати не менше 18 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, раніше влада почала готувати енергетику до надзвичайного періоду - ухвалила в першому читанні два відповідні законопроекти. Перший (№4116а) передбачає створення компанії-оператора нашої ГТС: 51% її акцій має дістатися уряду, а 49% - підприємствам Євросоюзу, США чи Європейського енергетичного співтовариства.

Уряд вживає заходів щодо скорочення споживання природного газу в опалювальній сезон.

Керівник відділу диверсифікації джерел нафтогазопостачання Міністерства енергетики та вугільної промисловості Леонід Нестеров заявив, що Україна має всі технічні можливості заміщення імпорту російського газу в опалювальний сезон за рахунок постачання палива з ЄС.

Загальний борг України за поставлений «Газпромом» газ досяг $5,296 млрд, заявив глава холдингу Олексій Міллер.

16 червня ВАТ «Газпром» перевів «Нафтогаз України» на режим передоплати.

Переговори щодо ціни газу перед цим пройшли безрезультатно.

Україна має 12 підземних сховищ газу загальною ємністю близько 31 млрд кубометрів. Вони є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію до Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

76