У Запоріжжі суд відпустив під особисті зобов'язання бійців 51-ї окремої механізованої бригади, котрих підозрюють у дезертирстві.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив у ході брифінгу генпрокурор Віталій Ярема.

«Вчора (1 серпня, -ред.) здійснювалося активне провадження щодо військовослужбовцям 51-ї бригади. Прокурор у військовій сфері Південного регіону мені доповів, що вони пропонували суду обрати запобіжний захід стосовно військовослужбовців - утримання під вартою. Однак суд не підтримав цю пропозицію», - повідомив генпрокурор, зауваживши, що сьогодні військовослужбовці перебувають на волі.

Нагадаємо, 31 липня 41 військовослужбовцю 51-ї бригад, які повернулися з Росії, оголосили про підозру у дезертирстві.

Минулого тижня ці військові, потрапивши під обстріл з «Градів» і мінометів, залишили свої бойові позиції і перейшли через кордон у Росію.

29 липня в РНБО повідомили, що українські військові з 51-ї механізованої бригади, які перетинали кордон з РФ, вже перебувають у Запоріжжі.

«Українські військовослужбовці зі складу 51-ї механізованої бригади, які раніше перетнули кордон з РФ, зараз перебувають у Запоріжжі. В обласному військовому комісаріаті підтверджують цю інформацію, однак там не уточнюють, як саме бійці потрапили у Росію і як повернулися в Україну», - сказав прес-секретар інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом