Головне слідче управління МВС України оголосило про підозру у фінансуванні та організації незаконних збройних формувань на території України низці громадян Росії, повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю відомства.

«Послу Російської Федерації в Україні Михайлу Зурабову було відправлено повідомлення про виклик Володимира Жириновського, Геннадія Зюганова, Сергія Миронова, Сергія Шойгу і Костянтина Малафєєва для повідомлення про підозру та здійснення їх допитів як підозрюваних», - йдеться в повідомленні.

Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно зазначених осіб за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3, 5 ст. 260 КК України (Керівництво не передбаченими законом воєнізованими або збройними формуваннями, їх фінансування, постачання їх зброєю, боєприпасами, вибуховими речовинами або військовою технікою, а також участь у складі цих формувань у нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків).

1 серпня у кримінальних провадженнях винесено повідомлення про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

Наразі ГСУ МВС України вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо підозрюваних у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, 25 липня МВС почало розслідування стосовно депутатів Державної Думи Росії Геннадія Зюганова і Володимира Жириновського за підозрою у фінансуванні дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України.

Також було відкрито кримінальне провадження щодо голови фракції Державної Думи Російської Федерації «Справедлива Росія» Сергія Миронова за підозрою в здійсненні фінансової та матеріальної підтримки незаконних збройних формувань в Україні.

Міністерство внутрішніх справ України перевіряє версію про причетність міністра оборони Російської Федерації Сергія Шойгу до передачі членам НЗФ установки «Бук-1», з якої був збитий літак Malaysia Airlines у Донецькій області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом