Президент України Петро Порошенко відвідав Головний військово-медичний клінічний центр, де перебувають на лікуванні військовослужбовці, які отримали поранення в антитерористичній операції на Донбасі.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, Порошенко подякував десантникам за мужність і вручив їм державні нагороди.

Президент зазначив, що пишається тим, що в нашій державі є такі військові. «Україна тримається на таких героях, як ви», - сказав він.

Порошенко високо оцінив внесок аеромобільних військ в успіх антитерористичної операції у Луганській та Донецькій областях. «Весь український народ пишається тим, як десантні бригади - 25-та, 79-та, 80-та і 95-та - виконують свої військові завдання. Десантники завжди там, де важко. Всі наші штурмові операції здійснені їхніми силами», - заявив Глава держави.

Президент доручив забезпечити військовослужбовців усім необхідним для лікування та реабілітації, зокрема, протезами.

Президент вручив орден «За мужність» III ступеня старшому сержантові Олександру Пономарьову, який у бою під містом Красний Лиман Донецької області, будучи пораненим, не припиняв вогонь і забезпечив розгортання основних підрозділів. Орден Богдана Хмельницького III ступеня отримав лейтенант Олександр Чорпіта, який був поранений у бою в Лисичанську Луганської області, відмовився від евакуації і продовжував розмінувати фугаси.

Орден «За мужність» III ступеня вручено солдату Юрію Весельському, пораненому в місті Слов'янську Донецької області під час конвоювання вантажу. Незважаючи на поранення, він продовжував керувати боєм і здійснював евакуацію особового складу та техніки.

Солдат Сергій Ільницький отримав орден «За мужність» III ступеня за те, що під час виконання завдання на кордоні в Луганській області, незважаючи на поранення, забезпечив доставку боєприпасів.

Старший сержант Сергій Козак нагороджений орденом «За мужність» III ступеня за те, що під час конвоювання вантажу в місті Добре Донецької області, попри поранення, продовжував керувати боєм і зміг евакуювати особовий склад та техніку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом