Представники 8 національних асоціацій, що входять до Європейського відділення Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (FIBA-Europe), подали заявки на проведення Євробаскету-2015, повідомляється в офіційному релізі FIBA-Europe.

Бажання організувати турнір висловили національні федерації Хорватії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ізраїлю, Латвії, Польщі та Туреччини. При цьому спочатку на право проведення турніру претендували 16 країн.

Оціночна комісія FIBA-Europe, як очікується, відвідає міста і країни, запропоновані в заявках найближчими тижнями. FIBA-Europe офіційно оголосить про деталі заявок після 27 серпня, коли завершиться відбірковий турнір Євробаскету-2015».

Рішення про те, хто отримає право на організацію «Євробаскету-2015», буде прийнято на позачерговому засіданні Ради FIBA-Europe, яке, як очікується, відбудеться у вересні 2014 року, передає «УНІАН».

«Євробаскет-2015» планується провести в період з 5 по 20 вересня 2015 року.

Як повідомляв ForUm, Україну позбавили права на проведення чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу у зв'язку з нестабільною ситуацією в країні. Проте надали право приймати чемпіонат у 2017 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

61