Генеральна прокуратура затримала колишнього заступника глави Національного банку України Бориса Приходька, повідомив перший заступник генерального прокурора України Микола Герасим’юк.

«Генеральна прокуратура учора пізно ввечері затримала колишнього першого заступника глави Нацбанку Приходька Бориса Вікторовича. За результатами проведеного розслідування встановлено, що в лютому 2014 року перший заступник глави НБУ за попередньою змовою з головою правління ВАТ «Аграрний фонд» та посадовими особами «Брокбізнесбанку»... незаконно заволодів грошовими коштами ВАТ «Аграрний фонд» у розмірі 2 млрд 69 млн грн», - заявив Герасим'юк на прес-конференції 31 липня, передає «Інтерфакс-Україна».

За словами першого заступника генпрокурора, колишньому заступнику глави НБУ та главі правління ВАТ «Аграрний фонд» повідомлено про підозру у скоєнні злочину. «Приходьку обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою», - розповів він.

«Очевидно, що зазначені злочини не можна було здійснити без сприяння вищих посадових осіб держави, центральних органів влади і власників «Брокбізнесбанку», - також наголосив представник Генпрокуратури. За його словами, Приходько виконував функцію організатора скоєння цього злочину, безпосередньо приймав рішення про видачу коштів Нацбанку і забезпечував ці операції протягом одного банківського дня.

«Денис Бугай як глава наглядової ради (ПАТ «Брокбізнесбанк» - Ред.) давав дозволи на проведення необхідних для цього злочину операцій», - також заявив Герасим'юк. Він нагадав, що про підозру у скоєні злочину Бугай був сповіщений ще в квітні, а наразі йому змінено запобіжний захід на особисте зобов'язання, оскільки голова правління «Аграрного фонду» перебуває на лікуванні.

За словами Герасим'юка, Приходько підозрюється за ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу (привласнення, розкрадання майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом).

Як повідомляв ForUm, на посаду заступника глави НБУ Приходько був переведений в березні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122
Теги