Станом на 12.30 обстановка в Донецьку залишається напруженою, відновлено електропостачання підстанції в Кіровському районі, яка була пошкоджена сьогодні вранці внаслідок обстрілу.

Про це повідомляє офіційний сайт мера Донецька Олександра Лук'янченка.

Згідно з повідомленням, ремонтні бригади ПАТ «Донецькміськгаз» відновлюють газові мережі після обстрілу в Куйбишевському районі.

«Ведуться на пошкоджених газопроводах ш-ти «Жовтневий рудник» та прилеглих вулиць: Софійська, Степова, Курчатова, Миргородська, Кремлівська. На ш. «Жовтневий рудник» фахівці займаються відновленням надземного газопроводу середнього тиску діаметром 325 мм на висоті 5 м», - йдеться в повідомленні.

Також усуваються численні пробоїни від осколків снарядів у діаметрі до 100 мм. Крім того, здійснюється пуск газу в приватні будинки сел. Грабари по вул. Білостоцькій, Бородіна, Тимірязєва, Шведова (всього 27 вулиць). Без газопостачання залишається 389 абонентів, серед яких 286 приватних будинків, 103 квартири, 10 промислових підприємств.

Разом із тим, за вчорашній день аварійна служба КП «Донецькміськводоканал» усунула 20 поривів на водопровідних мережах та 31 аварію на каналізаційних мережах. Більше п'яти годин пішло на усунення пориву в Будьонівському районі на вулиці Павелецької через близьке розташування кабельних ліній і паркану, що ускладнює проведення землерийних робіт. Аварійна бригада максимально оперативно замінила ділянку водопроводу діаметром 150 мм. Серйозна аварійна ситуація також була усунута в Куйбишевському районі на перетині вулиць Порт-Артурной та пер. Офіцерського. На її ліквідацію в аварійної бригади пішло 4 години.

На автомагістралях міста за графіками вихідного дня здійснюють рух 85 трамваїв, 112 тролейбусів, 26 автобусів, що працюють у «звичайному режимі» та 676 маршрутних таксі. Автобуси комунальної власності за маршрутом №41 (ДС Центр - ДС Абакумова) працюють у штатному режимі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

107