Міноборони Росії оголосило про проведення у серпні-жовтні у всіх військових округах зборів за участю військовозобов'язаних, які перебувають у запасі.

«Підготовка за основними військовими спеціальностями проходитиме протягом двох місяців безпосередньо у військових частинах та підрозділах», - повідомило військове відомство у п'ятницю.

Серед зазначених військових спеціальностей - фахівці військ зв'язку, ракетних військ та артилерії, мотострілецьких, берегових військ ВМФ, понтонно-мостових, залізничних та інженерних підрозділів, а також підрозділів матеріально-технічного забезпечення, повідомляє РІА «Новости».

«Запасників» знайомитимуть з новими і модернізованими зразками зброї, військової та спеціальної техніки. Тренування пройдуть і в ході стратегічного командно-штабного навчання «Схід-2014».

Учасники зборів мають право на отримання належних грошових виплат за військовим званням і штатною посадою, відрядних витрат для проїзду від військового комісаріату до місця проведення військових зборів і назад, продовольче та речове забезпечення, безкоштовне отримання медичної допомоги.

У Міноборони наголошують, що ці заходи були заплановані ще минулого листопада, коли складався план підготовки Збройних сил Росії на 2014 рік.

Як відомо, 29 липня в Ростовській області та Ставропольському краї Росії стартували масштабні триденні льотно-тактичні навчання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55