Країни-члени Європейського Союзу повинні розробити штрафи за невиконання економічних санкцій проти Росії, сказано в офіційному журналі ЄС.

«Держави-члени повинні розробити правила відповідних штрафів за порушення забезпечення цих норм. Вони мають вжити всіх необхідних заходів для гарантування, що ці норми імплементовані», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, п'ять із провідних банків Росії - «Ощадбанк», «ВТБ Банк», «Газпромбанк», «Внєшекономбанк» і «Россільгоспбанк» - потрапили під нові обмежувальні заходи Європейського Союзу у зв'язку з діями Росії щодо дестабілізації становища на сході України, передає «УНІАН».

Ці санкції набудуть чинності 1 серпня і забороняють громадянам та компаніям із країн Євросоюзу здійснювати операції з терміном погашення понад 90 днів з фінансовими інструментами цих банків, їхніх філій та банків, які діють від їхнього імені.

Крім того, в офіційній публікації у журналі ЄС викладені подробиці накладеного ембарго на імпорт та експорт зброї й споріднених матеріалів із і в Росію, а також експорт у Росію або для російських Збройних сил товарів подвійного призначення і технологій для військового використання.

Також перераховані обладнання і технології в енергетичній сфері, на експорт яких до Росії також запроваджуються обмеження: вони потребуватимуть схвалення відповідних органів країн-членів ЄС. Експортні ліцензії не будуть надані, якщо вони стосуватимуться розвідки і видобутку нафти в глибоководних регіонах, в Арктиці або видобутку сланцевої нафти.

Як повідомляв ForUm, Євросоюз обмежив доступ до ринків капіталу ЄС п'яти російським державним фінансовим інституціям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25