Станом на 12.30 в Донецьку на території селища шахти «Жовтневий рудник» знову йдуть активні бойові дії.

Про це повідомляє офіційний сайт мера Донецька Олександра Лук'янченка.

«Епіцентром зараз є проспект Кремлівський. Тому звуки вибухів і перестрілок виразно чують мешканці Київського та Куйбишевського районів», - йдеться в повідомленні.

Так, унаслідок військових дій пошкоджено сміттєву машину ТОВ «Екологічна компанія «Громада», яка обслуговувала жителів приватного сектора в районі аеропорту, водій залишився живий. У зв'язку з цим, тимчасово буде призупинено роботу цієї організації в даному районі.

Крім того, після значних пошкоджень надземного газопроводу діаметром 530 мм від осколків мінометного вогню на вул. Стратонавтів, ремонтно-відновлювальна бригада ПАТ «Донецькміськгаз» отримала доступ для огляду газопроводу та оцінки обсягу відновлювальних робіт.

«Після висновку саперів на предмет відсутності мін і снарядів, що не розірвалися в зоні передбачуваних робіт, Міськгаз почав виявлення пошкоджень на ділянці газопроводу протяжністю 800 м. Поблизу від газопроводу були виявлені 4 вибухові мінометні воронки, пошкоджені опори, розстріляний осколками шафовий газорегуляторний пункт», - наголошується в повідомленні.

Також стінки сталевого газопроводу товщиною 8 мм були «прошиті» численними уламками мін, що розірвалися, про що свідчать «рвані» отвори діаметром від 10 до 200 мм на висоті понад 5 метрів.

У мерії також підкреслили, що незважаючи на домовленості про припинення вогню, почалися постріли від найближчих блокпостів, імовірно важкою артилерією. Бригада змушена була негайно залишити зону ремонту розташовану у відкритому полі, вивезти автотехніку і перечекати час обстрілу в лісопосадці. У другій половині дня 30 липня ремонтні роботи були закінчені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378