У Чернігові мітингувальники зайшли в зал міської ради й завадили проведенню сесії 31 липня.

На час відкриття сесії в залі міськради зібралися понад 150 осіб з вуличної акції протесту проти підвищення тарифів. Міський голова Олександр Соколов відкрив засідання, проте порядок денний не був затверджений.

Депутати у своїх виступах розділилися на дві групи: представники однієї намагалися пояснити, що тарифи на послуги житлово-комунального господарства не затверджує міська рада, однак у відповідь на їхні слова представники громадськості вигукували «ганьба» і «брешете»; інші - вимагали відставки міського голови і саморозпуску міськради.

Соколов у своєму виступі підкреслив, що тарифи для мешканців міста досить високі, і запропонував прийняти звернення до центральних органів влади. Також він повідомив про труднощі у підготовці до зими - про необхідність скорочення споживання газу на 30% і видатків у бюджетній сфері на 60 млн грн, передає «УНІАН».

«Ми живемо в мирному місті. Ми не дозволимо «роздерибанити» місто і внести війну. Місту потрібен спокій», - заявив Соколов. Він також провів голосування про звернення до центральних органів влади про необхідність стримування зростуання тарифів та спрощення механізму отримання субсидій для малозабезпечених верств населення. Депутати, голосуючи руками, одностайно підтримали цю пропозицію.

Після цього Соколов оголосив перерву в роботі сесії і вийшов із зали. Організатори мітингувальників звернулися до людей з проханням не розходитися і вимагати відставки міського голови. Двері приймальні міського голови зачинені. Люди залишаються у приміщенні міської ради.

До будівлі також зайшли представники «Правого сектору».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

181