Спікер Держдуми Сергій Наришкін вважає санкції Заходу проти Росії юридично нікчемними.

«Політика стримування нашої країни і геополітичні інтриги щодо її ослаблення, виявляється, нікуди не поділися. Саме тут справжні причини відтворення методів холодної війни, а також запровадження різного роду санкцій і чорних списків», - сказав політик на відкритті міжнародного форуму «Велика війна. Уроки історії».

«Такі дії мають правовий, а значить - юридично нікчемний характер, але не тільки через їх однобічний характер», - заявив Наришкін, передає «ИТАР-ТАСС».

«Мабуть деякі західні лідери і, насамперед, за океаном вважають себе суддями, коли довільно призначають винних і визначають міру відповідальності цілих країн та народів, до того ж їх не бентежить, що подібні питання перебувають абсолютно не в їхній національній юрисдикції», - підкреслив він.

Як повідомляв ForUm, 29 липня країни-члени ЄС досягли домовленості з питання запровадження секторальних санкцій щодо Росії.

Крім того, Сполучені Штати Америки через позицію Росії стосовно України запровадили санкції проти Об'єднаної суднобудівної корпорації, ВТБ-банку, Російського сільськогосподарського банку і Банку Москви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98