З 80 інспекцій та контролюючих органів має залишитися максимум 20. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба міністерства.

«Видатки державного бюджету на утримання різних інспекцій та контролюючих органів становлять понад 24 млрд грн за рік, у цих структурах працюють тисячі людей, і в той же час за рахунок хабарів щорічно виводиться в тінь, за різними оцінками, майже 100 млрд грн», - зазначив він.

Також Гройсман наголосив, що тиск на бізнес уповільнює економічний розвиток і призводить до вимивання коштів з економіки держави, тому цей тіньовий сегмент необхідно ліквідувати.

За його словами, з 80 різних інспекцій, контролюючих органів та департаментів контролю в міністерствах має залишитися не більше 20 контролюючих інстанцій.

«Учетверо оптимізуємо кількість інспекцій, чисельність держслужбовців, відповідно зменшиться фінансування», - зазначив він.

Гройсман оголосив про формування робочої групи з представників органів виконавчої влади, яка вже на початку наступного тижня має сформувати пропозиції щодо переліку функцій контролю, які необхідно здійснювати в найважливіших секторальних напрямах.

«Під необхідні функції формуватимемо структуру, тобто кількість інспекцій, чисельність персоналу, фінансування», - підсумував віце-прем'єр-міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196