Москва пропонує РБ ООН ухвалити резолюцію щодо розгортання російських миротворців у зоні падіння малайзійського Boeing. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на зустрічі з молодими таджицькими дипломатами в Душанбе.

«Коли ми чуємо на тлі цих очевидних фактів заклики до Росії забезпечити доступ міжнародних експертів до місця катастрофи, у мене просто не залишається ніякої іншої реакції, як запропонувати, щоб Рада безпеки ухвалила резолюцію, якщо вони впевнені, що тільки Росія може це зробити, хай ухвалять резолюцію, що запросить Росію розгорнути свої миротворчі сили і забезпечити периметр безпеки навколо місця катастрофи. Якщо вже нічого іншого з київською владою зробити неможливо. Це, звичайно, таке припущення, виходячи з абсурдності нинішньої ситуації, але абсурдність також повинна мати свої межі», - сказав Лавров, повідомляє РІА «Новости».

Як відомо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», який летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом