Генеральний прокурор України Віталій Ярема доручив провести службове розслідування щодо можливої участі співробітника органів прокуратури в ДТП, що сталася 27 липня у Вишгородському районі Київської області. Про це повідомляє Управління зі зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

«Винні в тому, що сталося, у тому числі, якщо це працівник прокуратури, понесуть покарання. В органах прокуратури немає недоторканних», - зазначив генеральний прокурор.

У ГПУ зазначили, що за попередньою інформацією ГУ МВС України в Київській області, 28-річний водій автомобіля «Тойота Кемрі» не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечну швидкість і виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автомобілем «ВАЗ 2107». Внаслідок ДТП водій «ВАЗу» від отриманих тілесних ушкоджень помер на місці пригоди, а двоє його пасажирів та водій автомобіля «Тойота» були доставлені в лікарню.

За цим фактом слідчим управлінням ГУ МВС відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом