Росія планує скасувати тарифні преференції і запровадити звичайний тариф Митного союзу для широкої групи товарів з України, йдеться в проекті постанови, опублікованої в середу на єдиному порталі для розміщення інформації про розробку федеральними органами виконавчої влади проектів нормативних правових актів та результатів їх громадського обговорення.

«Запровадити ввізні мита стосовно товарів, зазначених у додатку до цієї постанови, що походять з України і ввозяться в РФ, у розмірі ставок єдиного митного тарифу Митного союзу (ставок режиму нації, якій надаються найбільш сприятливі умови)», - йдеться в проекті постанови, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У додатку до постанови, зокрема, перераховуються такі товарні позиції, як живі свині, м'ясо великої рогатої худоби (свіже, охолоджене або заморожене), свинина (свіжа, охолоджена або заморожена), м'ясо та харчові субпродукти свійської птиці (свіжі, охолоджені або заморожені), молоко, вершкове масло, сири, овочі, яблука, груші, абрикоси, вишня, сливи, черешня, персики, пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, борошно, насіння соняшнику, кукурудзяна олія, цукор, шоколад, фруктові соки, томатний кетчуп, пиво, вина, сигарети та низка інших харчових продуктів.

Серед непродовольчих товарів до списку, зокрема, потрапили шини (покришки), нітрат натрію та інші добрива, холодильники, легкові автомобілі, пасажирські і вантажні судна, лампи розжарювання, меблі, одяг та чимало інших товарів.

Нагадаємо, Росія з 28 липня заборонила ввезення продукції рослинництва з України в ручній поклажі, багажі й у поштових відправленнях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135