Россільгоспнагляд з 1 серпня запроваджує обмеження на ввезення на територію РФ овочів та фруктів з Польщі, повідомив РІА «Новости» помічник керівника відомства Олексій Алексєєнко.

«Ми прийняли рішення про запровадження обмежень на ввезення до РФ практично всіх овочів та фруктів з Польщі. Вони пов'язані з неодноразовими порушеннями сертифікації та виявлення карантинних об'єктів», - заявив він.

У вівторок Алексєєнко повідомляв, що поточного тижня може бути прийнято рішення про заборону ввезення капусти з Польщі - також через карантинних шкідників.

За даними міністерства економіки Польщі, експорт із цієї країни в РФ скоротився у першому півріччі поточного року на 7,7% - до 5 мільярдів доларів, а поставки рослинної продукції знизилися на 17,6%. При цьому було зафіксовано значне скорочення постачання овочів та фруктів, у тому числі яблук, груш і помідорів.

Між тим, у понеділок у Россільгоспнагляді повідомляли, що РФ до кінця тижня може запровадити обмеження на ввезення фруктів з країн Євросоюзу у зв'язку з безперервним постачанням продукції з небезпечним карантинним шкідником - східною плодожеркою. В найбільшій зоні ризику - країни Східної Європи.

Нагадаємо, раніше Росія з 29 липня заборонила ввезення української плодоовочевої продукції і рибних консервів. Заборона була викликана неодноразовими фітосанітарними порушеннями, що виявлялися протягом декількох років.

З 18 липня Росспоживнагляд призупинив ввезення на територію РФ консервованої молдовської плодоовочевої продукції.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом