Уряд Японії наразі здійснює необхідну підготовку до запровадження нових санкцій стосовно Росії.

Про це на прес-конференції заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Есіхіде Суга.

«Ми ведемо підготовку до вжиття додаткових заходів, включаючи заморожування банківських рахунків, - підкреслив Суга. - Ми збираємося реагувати відповідним чином, роблячи акцент на співпраці з партнерами по «сімці».

Про намір розширити санкції стосовно Росії генеральний секретар Есіхіде Суга заявив раніше в понеділок. «Японія ухвалить додаткові санкції стосовно РФ у зв'язку з напруженою ситуацією в Україні», - зазначив він.

Генсек уряду уточнив, що йдеться про «замороження» банківських рахунків фізичних осіб та організацій, які, на думку Токіо, «причетні до дестабілізації ситуації в Україні», а також про заборону на імпорт низки товарів з Криму, передає «ИТАР-ТАСС».

Як раніше запевнив Суга, Японія як і раніше розраховує на врегулювання кризи в Україні мирним шляхом.

«Ситуація в Україні має вирішитися через дипломатичний діалог, - зазначив генсек. - Необхідно якомога швидше розпочати мирні переговори, встановити більш суворий контроль на кордоні і зупинити постачання озброєнь в Україну».

Нагадаємо, у МЗС РФ вважають, що оголошення Японією 28 липня додаткових санкцій щодо Росії є недружнім і недалекоглядним кроком, який базується на глибоко помилковому уявленні про реальні причини того, що відбувається в Україні.

У свою чергу держсекретар США Джон Керрі подякував міністрові закордонних справ Японії Фуміо Кісіду за пакет додаткових санкцій проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70