Президент США Барак Обама заявляє, що американська влада й надалі підтримуватиме Україну, але поки не йдеться про постачання зброї, про що просять українці.

Про це повідомляє РАР з посиланням на спеціальну заяву Обами, зроблену після повідомлення про нові санкції проти Російської Федерації за її дії в Україні.

«Українці краще озброєні, ніж члени НЗФ. Питання сьогодні, як уникнути кровопролиття в Україні. Найкращий інструмент, який ми маємо, щоб вплинути на російську поведінку, це вплив на російську економіку», - сказав президент США.

Обама звернув увагу на те, що зараз експерти прогнозують нульове зростання російської економіки і значний відтік капіталу з країни, повідомляє «УНІАН».

Він також запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну.

«Далі братиму участь у пошуку дипломатичного розв’язання з президентом Путіним і Президентом Порошенком та лідерами Євросоюзу. Але Росія має зрозуміти, що одночасно будемо підтримувати українців, які обрали нового Президента і поглиблюють контакти з Європою і США», - сказав Обама.

У той же час він зазначив, що запровадження санкцій не означає початку «нової холодної війни», але назвав неприпустимим факт підтримки Росією НЗФ. Як заявив Обама, якщо Росія надалі це робитиме, то на неї чекають подальші наслідки.

Як повідомляв ForUm, 29 липня країни-члени ЄС досягли домовленості щодо питання запровадження секторальних санкцій стосовно Росії.

Крім того, Сполучені Штати Америки через позицію Росії стосовно України запровадили санкції проти Об'єднаної суднобудівної корпорації, ВТБ-банку, Російського сільськогосподарського банку та Банку Москви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31