Запорізька прокуратура з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Південного регіону України проводить досудове розслідування за фактом ухилення від несення обов'язків військової служби 41 українським військовим.

«За цим фактом проводиться розслідування, інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст. 409 (відмова від несення обов'язків військової служби в бойових умовах) Кримінального кодексу України», - повідомили в прес-службі Військової прокуратури Південного регіону 29 липня.

У прокуратурі також зазначили, що нині 41 військовослужбовець перебуває в Запоріжжі у військовій частині А-1978, де з ними проводять слідчі дії, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, Міністерство оборони проводить службове розслідування у зв'язку з інформацією про нібито втечу 40 військовослужбовців до Російської Федерації.

«У зв'язку з інцидентом, який мав місце 25.07.2014 року про нібито перетинання державного кордону з РФ 40 військовослужбовцями 51-ї окремої механізованої бригади, міністр оборони України призначив службове розслідування», - повідомив заступник міністра оборони Ігор Кабаненко 27 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом