Співробітниками Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків Одеської області було вилучено з обігу близько десяти кілограмів ртуті у жителя Одеси, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, правоохоронці отримали інформацію про те, що житель Одеси нібито виношує намір продати ртуть, яка є отруйною речовиною першого класу небезпеки.

«У ході перевірки отриманої інформації особу правопорушника було встановлено. Ним виявився 42-річний чоловік. Як з'ясували співробітники міліції, одесит дійсно підшукував покупця на заборонений товар. Тому, в ході проведення оперативних заходів, правоохоронці затримали його на гарячому - під час збуту 100 грамів отруйної речовини. За таку кількість ртуті зловмисник просив 10тисяч гривень. Крім цього, в гаражі зазначеного громадянина міліціонери провели санкціонований обшук, у ході якого виявили й вилучили колбу, заповнену ртуттю, загальною вагою близько 10 кг, скляну банку із залишками зазначеної рідини, а також гроші, отримані в результаті незаконної діяльності», - сказано в повідомленні.

Вилучену речовину відправлено на експертизу в Одеську державну прикордонну токсикологічну лабораторію Міністерства аграрної політики України, за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу України.

Від порушника законодавства отримані свідчення, його відпустили під особисте зобов'язання явки на першу вимогу слідчого.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, додаткові заходи для розкриття злочину тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42