Українські правоохоронці спільно з польськими колегами викрили транснаціональний канал торгівлі людьми, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Українок переправляли на територію Польщі для надання платних сексуальних послуг. Правоохоронці припинили вивезення трьох українок за кордон і врятували життя ще двох жінок, одна з яких вагітна», - сказано в повідомленні.

За інформацією МВС, на території України вербуванням жінок займалася громадянка України, у той час як за безперешкодне переміщення через українсько-польський кордон жінок відповідав громадянин Польщі.

«Під час проведення спільних заходів встановлено дві мешканки Івано-Франківської та Хмельницької областей, які перебували в сексуальному рабстві, одна з яких була на 6-му місяці вагітності, а також чотирьох мешканок Івано-Франківської та Волинської областей, завербованих для подальшої відправки в борделі Польщі», - повідомляють у відомстві.

У результаті проведення низки двосторонніх зустрічей, постійного обміну інформацією, у тому числі в режимі on-line з польською стороною, на території Польщі встановлено функціонування розгалуженої мережі борделів з жінками, які надають сексуальні послуги. Оголошення були розміщені на відповідному сайті в мережі Інтернет.

При цьому у відомстві наголошують, що «в результаті проведення спільної з поліцією Польщі операції, 20 липня, за сприяння Державної прикордонної служби України в пункті пропуску «Краковець» припинено вивезення трьох українок за кордон, затримано члени ОЗУ «на гарячому», вилучено речові докази, одночасно на території Польщі проведені обшуки за всіма адресами розташування борделів, вилучені речові докази та врятовано життя двох українок, у тому числі однієї вагітної.

Нині встановлено ще вісім постраждалих українок з різних регіонів держави, які стали жертвами злочинної діяльності організованого злочинного угруповання.

Тривають заходи щодо встановлення всіх учасників злочинної групи, проводяться слідчо-оперативні заходи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248