Міжнародний валютний фонд закликає українську владу до продовження реформ, необхідних для завершення першого огляду в рамках програми з Фондом. Про це йдеться в заяві МВФ, повідомляє «УНІАН».

За інформацією Фонду, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард провела переговори з главою Національного банку України Валерією Гонтарєвою і міністром закордонних справ Павлом Клімкіним 28 липня у Вашингтоні, в ході яких обговорювалися останні політичні події в Україні та зусилля уряду щодо здійснення програми економічних реформ у рамках програми стенд-бай з Фондом.

«Керуючий директор закликала уряд до поступового здійснення реформ, у тому числі пакета заходів, необхідних для завершення першого огляду в рамках програми за підтримки МВФ», - йдеться в повідомленні Фонду.

Нагадаємо, 7 травня Україна отримала перший транш кредиту в обсязі $3,19 млрд. 1 травня рада МВФ схвалила виділення Україні кредиту в $17,01 млрд.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду планує розглянути питання виділення Україні другого траншу кредиту stand by на 1,4 млрд доларів наприкінці серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71