Обмежено придатні до військової служби чоловіки в особливий період підлягають мобілізації.

Про це під час прес-конференції заявив директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, полковник медичної служби Віталій Андронатій.

«Ми діємо в умовах особливого періоду. І в цей період ті, обмежено придатні у мирний час, вони повинні служити за нашим медичними показаннями. Ми не маємо права звільняти їх від виконання військових обов'язків», - цитує Андронатія «Укрінформ».

Він додав, що лікарі об'єктивно підходять до проведення комісії. «Якщо людина має певні захворювання, сенс медику щось перебільшувати або применшувати. Уявіть, якщо хворий перебуватиме в окопі і не зможе стріляти - сенс йому там бути», - зазначив Андронатій.

Як повідомляв ForUm, 24 липня набув чинності закон про часткову мобілізацію в Україні, напередодні підписаний Президентом України Петром Порошенком.

За словами секретаря Ради національної безпеки та оборони Андрія Парубія, цей закон «дозволить привести додатково в бойовий стан 15 бойових частин та 44 частини бойового забезпечення».

Часткова мобілізація на території всіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим і Севастополя, триватиме 45 днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1519