Введення Росією в експлуатацію газопроводу «Південний потік» може скоротити транзит газу територією України на 60 млрд куб. метрів газу.

Про це заявив голова правління національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Газопровід («Південний потік» - ред.) забере з українського транзиту потенційно до 60 млрд кубометрів газу. Зараз цей транзит уже 86 млрд куб метрів. Раніше він був 110-120 млрд тобто, він уже впав. Через «Північний потік», - заявив Коболєв в ефірі телеканалу «ICTV», передає «ИТАР-ТАСС».

За його словами, після будівництва «Південного потоку» Україна може опинитися в дуже складному становищі». «Головна проблема тут - відсутність партнерів. Наведу цікаву цифру. Зараз українську газотранспортну систему можна оцінювати в проміжку від 25 до 35 млрд доларів. Якщо не буде транзиту, ця цифра буде меншою. Мабуть, удвічі», - сказав Коболєв.

Як повідомляв ForUm, Коболєв також повідомив, що «Нафтогаз України» надіслала ВАТ «Газпром» листа з пропозиціями про перегляд контракту щодо обсягів та умов транзиту природного газу через територію України з 2009 по 2019 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32